ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Γεννήθηκα στη Γερμανία στις 31/03/1998, ενώ από το 2003 είμαι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης. Διανύω ως προπτυχιακός φοιτητής το 3ο έτος των σπουδών μου στο τμήμα Νομικής του ΑΠΘ. Μιλάω δύο ξένες γλώσσες και είμαι κάτοχος διπλώματος μουσικής. Σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ασχολήθηκα με αγώνες ρητορικής. Με την έναρξη της ακαδημαϊκής μου ζωής συμμετείχα σε πολλά συνέδρια, προγράμματα και προσομοιώσεις, μεταξύ των οποίων και στο ΔΗΜΟΘΕΝ του 2018. Αναλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του ΔΗΜΟΘΕΝ φέτος, θέτω ως άμεσο στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των νέων σχετικά με ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και ειδικότερα με το ζήτημα της διαχείρισης των οικονομικών πόρων του Δήμου. 

Ονομάζομαι Γεροβασίλης Κωνσταντίνος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λάρισα. Σπουδάζω στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και βρίσκομαι στο 4ο έτος. Πρώτη φορά ασχολήθηκα με τα κοινά στην 1η προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου του Δημόθεν, πέρυσι το φθινόπωρο. Η εμπειρία για μένα ήταν ξεχωριστή, γι αυτό τον λόγο αποφάσισα φέτος να λάβω μέρος και να συμβάλλω στο Δημόθεν με τον ρόλο του αντιπροέδρου της οικονομικής επιτροπής. Ως αντιπρόεδρος της οικονομικής επιτροπής στόχος μου είναι να καθοδηγήσω τους νέους και τις νέες στο να έρθουν σε επαφή με τα κοινά και να γνωρίσουν την διαδικασία λειτουργίας ενός δημοτικού συμβουλίου, καθώς και τον τρόπο με τον οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις του κάθε δημοτικού συμβουλίου. 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Ονομάζομαι Χρήστος Μαλέσκος, γεννήθηκα στις 27/11/1998 στα Ιωάννινα και μεγάλωσα στην Πρέβεζα. Αποφοίτησα με άριστα από το 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας και από το 2016 σπουδάζω Νομική στο ΑΠΘ. Έχω συμμετάσχει στην Κ' Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων ως έφηβος Βουλευτής Νομού Πρέβεζας (2015), στο Α' και Β' Συνέδριο προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ως Κεντρικός Τραπεζίτης/ Νομικός Σύμβουλος (2017-2018), στην Α' Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης ως δημοτικός σύμβουλος, στην Π.Δ.Σ.Ν.Δ. Σκύδρας ως Δημ. Σύμβουλος- Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας, Π.Δ.Σ.Ν.Δ. Λαγκαδά ως Δημοτικός Σύμβουλος- Επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης (2018) και μέλος της ένωσης νέων νομικών Ελλάδας (ELSA THESSALONIKI). Η πρεμιέρα του ΔΗΜΟΘΕΝ, πέρυσι, ήταν η απτή απόδειξη πως κάθε οργανωμένη προσπάθεια νέων με όρεξη και όραμα, επιφέρει θετικά αποτελέσματα και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για παρόμοια εγχειρήματα ανά την Ελλάδα. Η φετινή προσομοίωση, νομίζω πως στοχεύει, πέραν της πολιτικής ενεργοποίησης των νέων και της εξοικείωσης τους με τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, στη διαμόρφωση κουλτούρας εποικοδομητικού διαλόγου και συναινέσεων, ώστε να παρθούν εμπεριστατωμένες και ουσιαστικές αποφάσεις για ζητήματα που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία.

Ονομάζομαι Γιώργος Φιλτσόγλου και κατάγομαι από την πόλη της Δράμας. Τα τελευταία χρόνια κατοικώ στη Θεσσαλονίκη λόγω των σπουδών μου στη Νομική Σχολή ΑΠΘ. Η πολιτική και κοινωνική ενεργοποίηση των Νέων αποτελεί κατά προσωπική μου άποψη απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η ενεργοποίηση αυτή μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα, αλλά και με πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, μέσω Δράσεων όπως αυτή του ΔΗΜΟΘΕΝ. Επιδίωξή μου, επομένως, αναλαμβάνοντας το ρόλο του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι να δώσω στους Νέους Βήμα για Έκφραση. Σε αυτό θα με βοηθήσει η εμπειρία μου από το περσινό ΔΗΜΟΘΕΝ, αλλά και από άλλες παρόμοιες Δράσεις όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης και το Βούλευσις.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με λένε Μπονέρη Παναγιώτα κι είμαι 22 χρόνων. Είμαι Ειδική Παιδαγωγός κι η αγαπημένη μου ενασχόληση είναι η μουσική, καθώς παίζω πιάνο κι είμαι κάτοχος του πτυχίου Αρμονίας. Η αλληλεπίδραση μου με την επιχειρηματολογία ξεκίνησε στο λύκειο, όπου ήμουν μέλος της ρητορικής ομάδας για δύο χρόνια. Η ανάγκη για συμμετοχή σε τέτοιου είδους δράσεις με ώθησε να συμμετάσχω στην 1η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου του ΔΗΜΟΘΕΝ, όπου υπήρξα μέλος της Επιτροπής Παιδείας, ενώ, φέτος, έχω την χαρά να είμαι η Πρόεδρος της. Σκοπός μου είναι η διαμόρφωση μιας δυναμικής επιτροπής που θα συνδιαλεχθεί εποικοδομητικά πάνω σε επίκαιρα θέματα με ευπρέπεια και σεβασμό 

Ονομάζομαι Μυλωνάς Κωνσταντίνος, είμαι 20 ετών και από φέτος διανύω το 3ο έτος των σπουδών μου στη νομική σχολή του ΑΠΘ. Πέρυσι, προσπαθώντας να λάβω μέρος σε ένα πλήθος συνεδρίων και προσομοιώσεων, προκειμένου να αναπτύξω τόσο την προσωπική μου ικανότητα να αποτυπώνω τις σκέψεις μου και να τις τεκμηριώνω με εμπεριστατωμένο τρόπο όσο και την γενικότερη νομική και πολιτική μου παιδεία ήρθα σε επαφή με το Dhmothen, το οποίο ικανοποίησε πλήρως τις προσδοκίες μου.

  Φέτος, θα έχω την χαρά να υπηρετήσω την προσομοίωση από τη θέση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Παιδείας, στην οποία συμμετείχα και πέρυσι. Στόχοι μου είναι αφενός να συζητηθούν στους κόλπους της επιτροπής θέματα, τα οποία αναφέρονται σε σύγχρονους προβληματισμούς, που εγείρονται επάνω στο μείζον ζήτημα της εκπαίδευσης και αφέτερου να βοηθήσω καινούρια άτομα να αγκαλιάσουν τον συγκεκριμένο θεσμό, να μάθουν να υποστηρίζουν σθεναρά, αλλά αιτιολογημένα τις ιδεολογικές και κοινωνικές τοποθετήσεις τους. Έχοντας ως οδηγό αυτές τις δύο κατευθύνσεις νομίζω θα οδηγηθούμε σε ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα περιποιεί τιμή σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ

Ονομάζομαι Λόγγου Χριστίνα. Είμαι μαθήτρια της δευτέρας λυκείου, στο 2ο γενικό λύκειο Σταυρούπολης. Από την αρχή της μαθητικής μου πορείας εμφάνισα μεγάλο ενδιαφέρον στις προσομοιώσεις συνεδρίων αναζητώντας εκείνη που θα εκπλήρωνε τα οράματα των νέων! Το πάθος μου για την πολιτική με φέρνει ξανά στο κατώφλι του ΔΗΜΟΘΕΝ, σε μια επιτροπή αφοσιωμένη στις δημοκρατικές αρχές της συνεργασίας και του διαλόγου. Τα διεθνή ζητήματα στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα από το πρίσμα της νεότητας διαμορφώνουν το κατάλληλο κλίμα για γόνιμη συζήτηση πάνω σε αμφιλεγόμενα θέματα! Οι προσδοκίες είναι υψηλές και στηριζόμενοι σε πρωτότυπες ιδέες και σκέψεις πιστεύω πως θα εκπληρωθούν πλήρως!

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Κρίκης και σπουδάζω στο τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το Δημοθεν περσυ ήταν μια πρωτότυπη εμπειρία για εμένα που μου δίδαξε πολλά για τη λειτουργία ενός δήμου.Επιπλέον , υπήρξαν άψογη συνεργασία με όλους τους συμμετέχοντες και ένα κλίμα θεμιτού ανταγωνισμού μεταξύ των παρατάξεων. Φέτος συμμετέχοντας για δεύτερη φορά στην προσομοίωση ,σε διαφορετική πλέον θέση ,ελπίζω οι συζητήσεις να είναι εποικοδομητικές , να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου για τα θέματα που απασχολούν το δήμο και όλοι μαζί να συντελέσουμε στην εξέλιξη του.